Συστήματα Αλουμινίου Europa

Η κατασκευή και τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου σε έναν χώρο, μπορεί να λάβει μέρος τόσο κατά την ανέγερση του κτηρίου όσο και κατά την ανακαίνιση αυτού. Η τοποθέτηση του σωστού τύπου αλουμινίου, εξασφαλίζει την ασφάλεια του χώρου σας από πιθανές παραβιάσεις αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας διατηρώντας τις σωστές θερμοκρασίες εντός του χώρου.

Το είδος των κουφωμάτων είναι πολύ σημαντικό και κατά την επιλογή του εξαρτάται από τον τύπο της οικοδομής (αν πρόκειται για περιπτώσεις ανακαίνισης), από τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής αλλά και από τυχόν δεσμεύσεις ή περιορισμούς που επιβάλλονται στους συγκεκριμένους τόπους.

Αναφορικά με τον τύπο των κουφωμάτων, διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:

 

Συρόμενα
Τα συρόμενα συστήματα αποτελούν την πιο δημοφιλή κατηγορία κουφωμάτων, αφού προσφέρουν οικονομία χώρου και μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με σήτα και παντζούρι ή εξωτερικό ρολό. Μπορούν να τοποθετηθούν είτε χωνευτά στον τοίχο είτε εξωτερικά του τοίχου προσφέροντας το μέγιστο άνοιγμα και στις δύο περιπτώσεις. Ως επί το πλείστον, τοποθετούνται σε πολυκατοικίες όπου η εξοικονόμηση χώρου είναι απαραίτητη.

 

Ανοιγόμενα
Τα ανοιγόμενα συστήματα είναι κατάλληλα για περιπτώσεις όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη μόνωσης και προστασίας. Παρέχουν το μέγιστο άνοιγμα ωστόσο απαιτείται χώρος λειτουργίας στην εσωτερική μεριά του κτηρίου. Είναι διαθέσιμα σε διάφορους τύπους, σχέδια και χρώματα και μπορούν να συνδυαστούν με σήτα και παντζούρι ή εξωτερικό ρολό. Η χρήση τους απευθύνεται κυρίως μονοκατοικίες (μεγαλύτεροι χώροι) ή σε αντικατάσταση παλαιών ξύλινων κουφωμάτων.

 

Σταθερά
Προκειμένου να καλύψουμε την ανάγκη για καλύτερη θέα και περισσότερη φωτεινότητα στον χώρο, επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε μια σταθερή τζαμαρία. Ακόμη, με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καλύψουμε ειδικές ανάγκες όπως ο μόνιμος ή προσωρινός διαχωρισμός ενός χώρου/αίθουσας χρησιμοποιώντας εύκολα τα χωρίσματα.

 

Τοξωτά – Κουρμπαριστά
Αποτελεί την λιγότερο δημοφιλή κατηγορία κουφωμάτων, αφού προσφέρεται για να καλύψει πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Τα τοξωτά – κουρμπαριστά κουφώματα συμβάλουν στην βελτίωση της αισθητικής του χώρου και για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα.

 

Ρολά – Παντζούρια
Η επιλογή του τύπου των ρολών και των παντζουριών, θα πρέπει να γίνει κατά την κατασκευή του κτηρίου εάν θέλουμε να αποφύγουμε τους περιορισμούς. Τα ρολά είναι συνήθως επικαθήμενα και χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με συρόμενα ή ανοιγόμενα κουφώματα. Η πλούσια επιλογή χρωμάτων που είναι διαθέσιμα, τα κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και η χρήσης τους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Ερχόμενοι στον χώρο σας μπορούμε να σας προτείνουμε τον κατάλληλο τύπο κουφωμάτων, λαμβάνοντας υπόψιν πάντα με τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.