σιτες αλουμινιου, αλουμινια, europa, κουφωματα αλουμινιου

Σίτες αλουμινίου, αλουμίνια europa

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας οι σίτες αποτελούν ένα μεγάλο όπλο για την αντιμετώπιση των απρόσκλητων επισκεπτών τα καλοκαίρια. Οι σίτες προσφέρουν προστασία από κάθε λογής έντομα (κουνούπια, μύγες, μέλισσες κ.α.) και διάφορους άλλους εισβολείς όπως κατσαρίδες, ποντίκια, σκορπιούς κ.α. ενώ αποτελούν ένα πολύ καλό μέσο σκίασης, ενώ κρατούν μακριά και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Τα τελευταία χρόνια χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι σίτες έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ικανοποιώντας τις αυξημένες απαιτήσεις προστασίας, άνεσης και λειτουργικότητας του σύγχρονου καταναλωτή. Πλέον ο πελάτης βρίσκει στην αγορά, μια πλούσια γκάμα από πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα.

Οι βασικοί τύποι σιτών που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά είναι οι εξής:

  1. Οριζόντιας / κάθετης κίνησης (οι κλασικές σίτες η χρήση των οποίων προτείνεται σε παράθυρα ή μικρές πόρτες)
  2. Ανοιγόμενες (ανοίγουν είτε δεξιά είτε αριστερά και αποτελούν ιδανική λύση για εξώπορτες καθώς και πόρτες κουζίνας)
  3. Συρόμενες (χρησιμοποιούνται σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Συνήθως γίνεται χρήση λεπτού προφίλ ιδανικού για περιπτώσεις με περιορισμό χώρου)
  4. Πλισέ (αποτελούν τα πιο σύγχρονα μοντέλα και τοποθετούνται σε μπαλκονόπορτες κινούμενες οριζοντίως. Παρέχουν εύκολη χρήση ακόμη και σε μεγάλα ανοίγματα)
  5. Σταθερές (δεν έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν και χρησιμοποιούνται σε παράθυρα όπου η εξωτερική πρόσβαση δεν είναι απαραίτητη)

Τα παραπάνω είδη, μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους, σε πλαίσια αλουμινίου ή σε ξύλινα κουφώματα, αναλόγως τις δυνατότηες της κάθε κατοικίας.

Ειδικά σε νεόδμητες κατοικίες όπου θα τοποθετηθούν συρόμενα κουφώματα θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη πρόβλεψη για να εξασφαλιστεί ο απαραίτητης χώρος που απαιτείται για την τοποθέτηση σιτών.

Τέλος, διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ώστε να υπάρχει η ευελιξία της επιλογής, ανάλογα με το γούστο και την αισθητική του κάθε καταναλωτή.