Γυψοσανίδες

Πολλές φορές, η διαρρύθμιση σε έναν χώρο δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες μας, του εκάστοτε χρήστη. Ακόμη, έχει παρατηρηθεί ότι με την πάροδο του χρόνου, παρατηρούνται σημάδια στις επιφάνειες των τοίχων ή φθορές που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Την λύση στα προβλήματα αυτά έρχονται να δώσουν τα συστήματα ξηράς δόμησης ή αλλιώς η γνωστή μας γυψοσανίδα.

Η γυψοσανίδα είναι φτιαγμένη από ειδική σύνθεση γύψου και πεπιεσμένου χαρτιού σε μορφή πλάκας με λεία επιφάνεια. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή ψευδοροφών, διαχωριστικών τοίχων, επένδυση τοίχων όπως επίσης και για την κάλυψη κατασκευαστικών ατελειών. Εχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για ειδικές κατασκευές όπως ράφια, βιβλιοθήκες, καμπύλες κατασκευές κλπ.

Η σύσταση της γυψοσανίδας προσδίδει σε αυτή χαρακτηριστικά ιδανικά για εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση καθώς επίσης και για οικονομική ανακαίνιση σπιτιού εφόσον αποφεύγεται το χτίσιμο και το σοβάτισμα.
Ανάλογα με την χρήση της γυψοσανίδας στο χώρο, διακρίνεται στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Πυράντοχη Γυψοσανίδα – Χρησιμοποιείται για την επένδυση σε εστίες τζακιού
  • Ανθυγρή γυψοσανίδα – Χρησιμοποιείται για την επένδυση σε χώρους με αυξημένη υγρασία (W.C., κουζίνα, εξωτερικοί χώροι)
  • Ινογυψοσανίδα – Χρησιμοποιείται σε χώρους που χρήζουν αυξημένης αντοχής σε χτυπήματα
  • Τσιμεντοσανίδα – Χρησιμοποιείται κυρίως για επένδυση εξωτερικών χώρων

Χρήση ως ψευδοροφή
Η χρήση γυψοσανίδας ως ψευδοροφή μπορεί να δώσει το επιθυμητό ύψος σε ένα χώρο, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν και δεν επιθυμούμαι με να είναι σε κοινή θέα (σωληνώσεις, κλιματισμός, μόνωση, θέρμανση, κτλ). Ακόμη, μπορεί να τοποθετηθεί τόσο χωνευτός όσο και κρυφός φωτισμός δίνοντας μια πολύ ωραία εικόνα στο τελικό αποτέλεσμα.

Χρήση ως εσωτερική τοιχοποιία
Σε περιπτώσεις ανακαίνισης αλλά και όταν απαιτείται η κατασκευή πρόσθετης τοιχοποιίας ως μεσοτοιχία διαμερισμάτων, η γυψοσανίδα είναι το κατάλληλο υλικό. Χάρη στις δοκιμές του ιδιότητες, η κατάσκευές που δημιουργούνται μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων πυροπροστασίας και ηχομόνωσης που χρειάζεται.

Γυψοσανίδα στην Πράξη
Η γυψοσανίδα μπορεί να πάρει διάφορες μορφές εύκολα. Επίσης, λόγο της απόλυτα λείας επιφάνειάς της, μπορεί να προσαρμοστεί και να βαφεί καλύπτοντας και τις πιο απαιτητικές ανάγκες.

Αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε τις κατασκευές που πάντα ονειρευόσασταν.